31 Mayıs 2011 Salı

Gitmek



Bugünkü konumuz gitmek..
Gitmek zordur, vazgeçiştir, hatta malesef terkediştir.
Ve bi karar vermektir.
Gideceğin yeri kalacağın yerden çok istemektir gitmenin amacı.

Şimdi ben o aşamadayım işte, gitmeli miyim? kalmalı mıyım? Gidilecek yerin artıları nelerdir, eksileri nelerdir bu aralar hep kafam bununla meşgul, geçen gün boğaz köprüsünden geçerken denize bakmayı unutmuşum mesela, o kadar dalgınım.



Çok büyük sorunlar değil bunlar biliyorum, yani daha kötülerini yaşadım ordan biliyorum ama şimdi düzenli bi işim var onu bırakıcam, iyi para kazanıyorum onu bırakıcam, dönünce nerden işe koyulcam ve elimde ne olucak artı onu kestiremiyorum.

Lisanstayken Erasmusa gitmekle yükseklisanstayken gitmenin farkı da bu galiba, lisansta laylaylom sevmeler hopaşinanay galiba bi hayat yaşıyorsun, ooh düşünecek tek şey burda bırakacağın sevgilin oluyo çoğu zaman, ve de çoğu zaman benim gibi yapıp onu bırakamıyosun ve gitmiyosun hiçbiyere. Sonra bi bakıyosun içinde kalmış başka ülkede yaşamak, sonra koca kız oluyosun, işe giriyosun benim gibi belediyeci oluyosun bazen 3.5 yıldır çalışıyosun artık seviliyosun, tanınıyosun, sayılıyosun derken aklının ucundaki o gıcık kıpırtıyı bi yere itemiyosun.

Çünkü ne zaman hava durumlarına baksan İtalya, İspanya nasıl diye bakıyosun, Sultanahmette gezerken turistleri izliyosun, Facebook çıktı çıkalı yurtdışında yaşayan arkadaşlarına içten içe gıcık oluyosun ve sürekli seni dürten beyin nöronların sonunda galip çıkıyor.

Önce bi başvurayım  çıkarsa düşünürüz derkeeeen sonra bi olsun da parasızda yaşarım canım dönünce her yer beni kapar zaten diyosuun.

Ama yaklaştıkça, iş ciddileştikçe benim gibi bi dalıp gidiyorsun, sonra boğaz köprüsünü bile kaybediyosun David Copperfield olmaya gerek kalmadan

Kısaca
Gitmek zordur, vazgeçiştir, hatta malesef terkediştir.
Ders bitmiştir,dağılabilirsiniz.

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Erasmus 2. Adım

Erasmus okulunuz belli oldu. Ama hala oraya kabul edilmiş değilsiniz.
Okulla ilgili yazışmalar yapıcaksınız bunu kaçırmamanız gerekiyor.
Önce sitesinde Erasmusla ilgili sayfayı iyice okuyun ve müracaat için son tarihi öğrenin.
İnternetten online başvuru yapılıyor. Blekinge için farklı bir durum vardı, öğrenci kendi başvuramıyor, bölüm koordinatörün senin adına başvuruyor. Ama daha sonra okuldaki koşturmaca sana kalıyor tabi.
Blekinge Üniversitesinin istedikleri şunlardı
1- Motivation Letter
2-CV
3-Transkript
4-Application Form
5-Learning Agreement

Kendi internet sitesinde yayınlanan bu formaları doldurup bölüm koordinatörüne ve AB ofisine onaylatman gerekiyor, tabi Learning Agreement hazırlarken okulun o dönem açtığı derslerden seçmen gerekiyor, okuduğun bölüme göre
Ben imzaladım, Koordinatör tik, AB Ofisi tik, şimdi Blekinge'e hazır belgeler
Birde onların imzalayıp bize geri göndermesi gerekiyor belgeleri kabul edildiğine dair.
Ben şuan bu aşamadayım.
İsveçe belgeleri gönderdim UPS Kargoyla,ellerine ulaşmış onu da internetten takip ettim şimdi bekliyorum bakalım ne zaman cevap gelecek.
Aslında biraz huzursuzum çünkü mayıs bitti, haziran ve temmuz ayları kaldı, ağustosta okul açılıyor.
Cevap yok, cevap yoksa işi bırakmak yok, İşi bırakmak yoksa müdüre işi bırakacağını söylemek yok, o yoksa orda ev tutmak yoki burda kredi kartlarının borcunu ödemeye başlamak yok, para biriktirmek zaten hiç yok..
Yazının dilemması : 60 gün çok çabuk geçer!
hiçbişey belli değil ya bu beni rahatsız etmeye başladı, hadi artık belli olsun herşey

27 Mayıs 2011 Cuma

Erasmusa niyet ettin ve başladın araştırmaya...

Erasmus olayı başlı başına bir hikaye
Henüz bende adım 3te falanım ama en azından oraya kadar anlatiyim ve sonra devam edebilelim.

ERASMUS- Adım 1- Karar Aşaması

Erasmusa niyet ettin ve başladın araştırmaya...

İlk olarak o başta kurduğun Venedik'te gondolda gezme, Eyfel'de çimlere uzanma hayallerini bir unut, çünkü koordinatörün hangi ülkelerle ikili anlaşma yapmışsa onlardan birini seçiyorsun.

Ben Yıldız Teknik Üniveristesinde yüksek lisansta gitmeye karar veren çılgınlardanım.
Lisanstayken hayat daha kolay oluyo ama yükseklisansta artık alıştığın düzenini, işini ve paranı bırakıp gitmen gerekiyor. Yaş da ilerlemiş oluyor, sorumluluklar, hayaller hepsi birbirine karışıyor. Karar vermek benim için zor oldu, hmm şeey hatta daha karar olmadı bile diyebilirim, her an vazgeçebilirim.

Herşeyden vazgeçip, işi parayı bir kenara atıp, verilecek az buçuk hibeyle yine üniversite yaşantısına geri dönmeye karar verdiysen eğer Erasmusu şansa bırakmayacaksın! bunu ben adım 3te falan anladığım için ben şansa bıraktım tabi.
Koordinatörüm uyuşuk, tembel, lazy, umarsız ve benzeri bir çok kelimeyi içinde barındırdığından anlaştığı ülkeler yüksek lisans için Bulgaristan,İsveç ve Polonya'ydı.
Seç seçebilirsen.

Benim o ilk heyecanım, "giderim tabi nolcak" diye gaza gelmelerim ve hevesim kursağımda kaldı ülkeleri görünce.
1 yıl Venedikli gibi yaşayacağım diye düşünürken, hayalimin Venedik'i de Roma'sı da yine 1er haftalık tatil planlarında kaldı bi anda.

Yazının Dilemması: İşini şansa bırakma.
Hangi ülkeye gitmek istiyorsan hocanın seçtiği ülkeleri beklemeden internet sitelerinden Erasmus ile ilgili ulaşabileceğin sitelere mail at mutlaka.
Ben bu ülkeleri tahmin etmediğim için Erasmus olayını hocaya bırakmıştım ve kendim anlaşmak için de çok geç kalmıştım.Ve 3 ülkeden İsveçi seçtim.

Bulgaristan: ı-ı cık, çok yakın, sanki baya kapı komşusu gibi Erasmus'a oraya gidilir mi?

Polonya: En ucuz hava alanlarının olduğu ülkelerden biriymiş, Önceliklerden biri Avrupa ülkelerini gezmek tamam da, Polonya daha az gelişmiş bir ülke gibi ve halk Polonya'da lehçe konuşuyormuş anlaşmak zormuş - elendi

Ve İsveç: Blekinge Üniversitesi - Blekinge Institute of Technology
lk izlenimim çoook uzak çoook soğuk Avrupa'ya çoook alakasız
orası Kutup Kutup!
Ama araştırınca Blekinge Üniversitesi iyi bir üniversiteymiş, halkın %90ı İngilizce konuşuyormuş, İngilizce için  daha ideal

İsveç... Hadi başkent olsa iyi,, Güneyinde bir kasaba... KARLSKRONA...
Nolur beni şaşırt Karlskrona

Yeni bir blog


Yeni bir blog, bu sefer isimsiz
Tam istediğim gibi...

Kimliksiz olunca ayara da, sınıra da gerek kalmaz bilirsin.
Kısaca ayarsız yazılar başlasıııııııııın