17 Ocak 2012 Salı

seneye yine Christmas'ı bekleriz...


Bi yer düşünün ki hep ışıl ışıl, ışıklı, sesli, müzikli, hem de bir aralık ayı ama birsürü insanlı...

Gezi listemiz uzun, elimizde liste, nerde ne yemeli?  (evet bu bi gurme turudur :)  Biz elimizde o upuzun listemiz hmm bide şu tatlı varmış buraya özgü diye gezecektik ki --- zaten her şehir bize hazırlanmış meğerse, meydanlara kurduklaarı christmas marketlerinde herşeyi bulduk, herşeyi yedik, içtik sonra biraz yürüdük yine yedik yine yedik.

Hediyeler, melekler, çam ağaçlarının arasında elindeki sıcak şaraplarıyla birbirine çarpmamaya çalışan mutlu insanlarıyla mutlu bi tatildi benim için.

Bu cümbüş bir ay kadar sürüyo, ona göre ayarlayın turunuzu, biz bilmeden istemeden  altı şehirde altı market gezdik on günde.

aa  zaman ben de "top üç xmas market" sıralaması yapayım :) 

1. sırada Kopenhaaaag. Kopenhag'taki christmas market Tivoli eğlence parkındaydı, tam bir masaldı,
Kalpten ağaçları, şekerden yapılmış çamağaçlarıyla süslü kocamaan bi market.


2-Berlin, en güzel tatlıları yediğim yer. Uzun bacaklı melekleri ve konserleriyle süper süperdi.


ve üç, Belçika, Antwerpdeki upuzuuuun caddelere kurulmuş birsürü küçük dükkana baka baka lunaparka gidiyosunuz, yani eğlence bitmiyor da bitmiyor.


Sadece 25 aralık akşamı heryer boş, karanlık, restoranlar kapalı, meydanlar insansız, herkes evinde ailesiyle noeli kutlarken biz de noeli kutlamayan bir restoran bulup orda yemek yiyebildik. 26 aralıkta noel masalımız bitti, marketler kaldırıldı ama bu seferde indirimler başladı, bütün mağazalarda fiyatlar %50'ye indi o da tabi biz kızlar için masal gibi bişeydi :)

Bu işte bi yanlışlık var, yurtdışına yılbaşı turları değil, yılbaşı öncesi turları düzenlenmeli, o marketlerdeki her şey her şey yenmelii... Hadi uzun bacaklı melekler lütfen, bi iyilik yapın da bana seneye christmasta yine yanınıza geleyim.. amin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder